Олиото се загрява в дълбок съд с похлупак .Последователно в него се задушават почистените и нарязани на кръгчета картофи и лук на не-много силен огън под похлупака. Когато се изпари водата и ястието остане на мазнина ,огънят се засилва и към него се добавят при непрекъснато бъркане предварително разбитите яйца с прясното мляко. След около минута се маха от огъня, като се оставят яйцата да поемат остаъчната топлина от готвенето.Добавя се бучката масло и ситно нарязаният пресен магданоз.По желание може да се добави щипка лют червен пипер и скилидка смачканчесън.Готовото ястие се оставя под похлупака за няколко минути за да се избистрят вкусовете.Сервира се топло с домашно кисело мляко. И за да изпитате истинско удоволствие ит тази типично домашна госба, доре би било да си осигурите натурално проиведени продукти.