Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2012 15:57 - Свинско с кисело мляко
Автор: vallazarov Категория: Рецепти   
Прочетен: 807 Коментари: 0 Гласове:
0



 ·         Продукти- Около 600 гр.свинско месо от плешката,не много тлъсто.3-4 глави кромид лук и няколко скилидки чесън.400 гр. цедено кисело 1с.л. соев сос,черен пипер и сол –на вкус.Няколко супени лъжици сметана.

 

·         Приготвяе Месото се нарязва наивици с дебелина около един сантиметър.Лукът и скилидките чесън се нарязват на филийки.В съд от огнеупорно стъкло            с похлупак ястието се приготвя в следната последователност – на дъното се подрежда ред от нарязания лук и скилидка чесън,върху него се поставя пласт месо.Поръсва се със сол и всичко се покрива с слой кисело мляко и няколко лъжици сметана.Процедурата се повтаря до пълното усвояване на продуктите,като се стремим да покрием поне три реда.Задължително се завършва с киселото мляко, в което по желание могат да се потавят кубчета масло,топено сирене или кашкавал.Добре е предварително месото да се овкуси със соевият сос и черният пипер,а при невъзможност да се постави цедено кисело мляко,кофичка обикновено кисило мляко да се отцеди предварително.Допълнително към киселото мляко на всеки пласт се поставят по 2-3 с.л. готварска сметана за обогатяване на получения вкус.Отначало се пече на по-силна фурна,докато ястието заври,а след това се допича на около 150-180оС  в продължение на час и половина до два.Тихият огън създава условия за хомогенизиране на аромата и придава крехкост на свинското месо.              

·         Съвет на кулинаряДобре е след като сте положили толкова труд да се постараете още малко и да приготвите нещо за гарнитура.Според сезона ястието може да се поднесе със зелена салата,сотирани зеленчуци или картофена салата.Подходящи напитки са хубаво бино розе или светла бира.

            За Вас с удоволствие сподели своя опит днес в ролята на кулинарен гид –

Валентин Лазаров



Тагове:   мляко,   свинско,   кисело,


Гласувай:
0
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vallazarov
Категория: Рецепти
Прочетен: 101420
Постинги: 71
Коментари: 31
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031