Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2012 12:28 - мармалад от червено цвекло и сладко от дюли
Автор: vallazarov Категория: Рецепти   
Прочетен: 2119 Коментари: 0 Гласове:
1



 Продукти:

 

·         1,5-2 кг. червено цвекло

·         1 корен хрян

·         4 с.л. оцет

·         5 с.л. сладко от дюли

·         Ѕ ч.ч. червено вино

·         50 мл.зехтин

·         по 1 ч.л. сух чесън и лук

·         по щипка лют пипер и джинджифил

·         сол и черен пипер – на вкус

 

Приготвяне:

 

Измитите и почистени глави на червеното цвекло се изпичат в покрит съд за около 40 мин. на умерено загрята фурна. Може да използвате и микровълновата печка.Когато цвеклото се охлади го почистете от кората и настържете на ситно ренде.Добавете и настърганият наситно корен хрян.Смесете с останалите от рецептата съставки в  подходящ  за варене съд .Варете  на слаб огън,докато добиете консистенцията на мармалад.Сервирайте мармалада охладен като гарнитура към свинско печено и направете коментар към постинга.Според мен това е добър начин да разнообразим зимното меню,а и този мармалад ,освен,че  е лесен за приготвяне,съдържа изключитено плезни продукти и  може да да се използва като ингридиент към супи.основни ястия или като самостоятелно предястие.Поставен в подходящ съд в хладилника запазва вкусовите си качества в продължение на месец.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vallazarov
Категория: Рецепти
Прочетен: 167959
Постинги: 71
Коментари: 31
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930