Постинг
15.02.2013 18:57 -
Пролетна запеканка
Продукти:
· 5-6 картофа
· 300 гр.коприва
· 200 гр козе сирене
· 2 ч.ч. прясно мляко
· 3 с.л. краве масло
· 4 бр. яйца
· 3 с.л. галета
· връзка пресен лук
· сол и черен пипер – на вкус
Приготвяне:
Обелените картофи се сваряват в подсолена вода до полуготовност.Копривата се почиства ,измива и попарва за няколко минути в гореща вода.Отцежда се добре и се нарязва.От млякото,разтопеното масло ,яйцата и копривата приготвяме плънка.Добавяме подправките.Картофите се нарязват на тънки филийки.Намасляваме съдът за печене,с малко от маслото и поръсваме дъното с 2-3 с.л. галета.Редим пластове от картофи и плънка,като започваме началният ред с картофи.С картофите завършваме и горният слой.Поръсваме обилно с парчета козе сирене. Печем на загрята на 200C0 фурна за около 40 мин.Готовото ястие посипваме със ситно нарязани пера от пресен лук. Поднасяме с кисело мляко или зелена салата.Няма коментари