Продукти:
400 – 500 гр. пилешко филе
100 гр. прошуто
100 гр. гъби
100 гр. краве масло
50мл бяло вино
50 гр пушено сирене
2 бр. кисели краставички
3-4 с.л. соев сос
щипка мащерка
5-6 с.л. сметана
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
Пилешкото филе се почиства и се разрязва на две части.Всяка част внимателно се изтънява от средата към края.За целта използваме плоската част на сатър.От месото оформяме две филета,които овкусяваме със сол и черен пипер.
В тиган загряваме краве масло и сотираме нарязаните на филийки гъби.Овкусяваме с щипка мащерка и 2 с.л. сметана.Нарязваме кашкавала и двете кисели каставички на дължина.Подготвяме и два резена прошуто,с размерите на получените филета.В плитка чиния поставяме парчето филе и го покриваме с резен от прошутото.От широкия край на филетата подреждаме парче пушено сирене,гъбите и 2-3 резена от киселите краставички.Увиваме плътно и прикрепваме с клечки за зъби,за да запази формата при готвене..В дълбок съд с похлупак загряваме бучка прясно масло на силен огън и запечатваме филетата,като се стремим да добият равномерен златист цвят.Изваждаме месото и деглазираме мазнината от пърженето с бяло вино и малко соев сос.Щом соса се посгъсти,връщаме филетата,захлупваме с капак и задушаваме на тих огън до готовност.
Сервираме с пържени картофи и свежа салата от домати..