Продукти
· 1бр яйце
· 1бр. средно голям домат
· Ѕ ч.ч. извара
· 1с.л. краве масло
· 2 -3 капки лимонов сок
· черен пипер,щипка босилек,сол
· 4 - 5 мариновани с червени чушки маслини
· връзка магданоз
От приготвеният домат изрязваме кошница, като отсраняваме вътрешността и почистваме дъното.Всъщност дъното на домата оформя основата на кошницата. Яйцето се сварява и обелва.Разбиваме като хайвер сместа от изварата,кравето масло ,черния пипер и босилека.Овкусяваме със сол и добавяме няколко капки лимон.Отделяме листата от дръжките на магданоза.Листата нарязваме на ситно, а дръжките запържваме за кратко в маслена баня,за да станат хрупкави.От приготвените дръжки оформяме оновата на предястието във вид на зеленчуков чипс.На дъното на доматената кошница поставяме свареното яйце. За изварата използвайте пош и покрийте добре яйцето с облак от хайвера. Поставете домата в средата на чинията и гарнирайте със зелените маслини..Накрая поръсете обилно навсякъде с нарязаният магданоз.
За да постигнете добър кулинарен ефект е нужно да използвате качествени продукти и да съобразите времето за приготвяне с времето на поднасяне.