· 700 гр.мляно месо - 60/40 % говеждо и свинско
· 3 сварени яйца
· по 2 моркова и кисели краставички от туршия
· 1 филия стар бял хляб
· 50 гр. галета
· 6-7 с.л. олио
· 40 гр. топено сирене
· 1 ч.ч. мляко
· 50 гр. кашкавал
· 2-3 мариновани гъби
· Ѕ ч.л. чубрица
· 1 ч.л. подправка за кайма
· сол
Смляното месо се омесва с накиснатия в мляко хляб и подправките и се оставя да отлежи половин час.През това време се подготвят зеленчуците като морковите , краставичките и гъбите се нарязват на ивици.Яйцата се сваряват и обелват.Върху парче домакинско фолио месото се растила на правоъгълна кора с дебелина около 1 см.В единият край се нарежда плънката в следната последователност:нареждат се нарязаните гъби ,върху тях в една редица се нареждат яйцата,около тях се подреждат ивиците от моркови и краставички, най -отгоре се завършва с ленти от топеното сирене.Поръсва се с 1-2 с.л. олио и с помоща на фолиото се оформя стегнато руло.Поставя се в намазнена продълговата форма,поръсва се с галета и се полива с загрятата мазнина .Надупчва се на две-три места с вилица и се пече на умерена фурна около половин час.О твреме на време се полива със соса,който се образува при печенето. Малко преди да стане готово се поръсва с настъргания кашкавал и се изважда от фурната.
Преди поднасяне се нарязва на филии,които се нареждат в подходящо плато с гарнитура от задушен грах,картофена салата или туршия от мариновани зеленчуци.
От май 2014 г. на всички новородени в ЕС...
ХУБАВ, КАТО РОДЕН ОТ БЪЛГАРКА!--Първа ча...