Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2013 10:15 - Пай с тиква
Автор: vallazarov Категория: Рецепти   
Прочетен: 1402 Коментари: 0 Гласове:
0



Продукти:

За плънката

250 гр . тиква

3 яйца

1ч.л. канела

1 ч.ч. орехи

Ѕ ч.ч. захар

100 мл. сметана

За тестото

150 гр. брашно

125 гр. краве масло

1бр. ванилия

1 ч.л..бакпулвер

2 с.л. мед

2-3 с.л. прясно мляко

канелена захар за поръсване

Приготвяне:

В подходящ съд замесваме меко тесто.Постепенно обединяваме бучките масло с брашното,меда ,ванилията и бакпулвера.Температурата на маслото трябва да бъде стайна.Месим с ръце,докато получим тесто с еднородна мека консистенция.Ако тестото е твърдо  - добавяме 2-3 с.л. мяко.Накрая оформяме на топка,покриваме с фолио и поставяме в хладилник.

Сварената на пара, добре отцедена и охладена тиква се пасира заедно със захарта ,канелата и яйцата до получаване на хомогенна смесПостепенно добавяме сметаната.В зависимост от тиквата,количеството и  може да варира.Важно е получената смес да не е прекалено водниста.Ако това все пак се получи,добавете няколко лъжици галета.Накрая. добавете и  натрошените на едро ,предварително запечени орехи.

Загрейте фурната на 200C0.Намажете с масло дъното на кръгла тава  с диаметър 24 см.Разточете  тестото на кръг с дебелина около 1,5 см и диаметър по-голям от дъното на тавата,достатъчен да се образува страничен борд .Оформете борда като отстраните излишното тесто. От него разточете  кора с дебелина 0,5 см. С помоща на нож нарежете на ивици ,широки около  сантиметър.От тях  внимателно оформете решетка по диагонал,като внимаваме да не потъне в сместа..Печете около 30 мин.,в зависимост от силата на фурната.След като готовият пай се охлади , поръсете с канелена захар.  




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vallazarov
Категория: Рецепти
Прочетен: 167824
Постинги: 71
Коментари: 31
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930