Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2013 10:58 - Пролетна супа от коприва и ориз
Автор: vallazarov Категория: Рецепти   
Прочетен: 2756 Коментари: 2 Гласове:
2



 Продукти:

1 кг.коприва

5 с.л. растително масло

1 ч.ч.ориз

1 ч.л. червен пипер

Ѕ връзка магданоз

2 с.л. брашно

сол и черен пипер – на вкус

Приготвяне:

Почисената коприва се посолява с морска сол и се оставя да отлежи около час,след което се измива обилно с вода,отцежда се добре и се нарязва.Попарва  се с гореща вода за около 2-3 мин.В дълбок съд се кипват 3 ч.ч. вода заедно с растителното масло като последователно се добавят ориза и копривата.Подправя се на вкус със сол ,червен и черен пипер,а по желание – щипка сухо чили или натрошена на едро суха люта чушка. Ястието се задушава на тих огън до готовност на продуктите.Накрая се застройва с размитото в студена вода брашно,оставя се да поври няколко минути и се снема от огъня.Поръсва се със ситно нарязаният магданоз.Поднася се със застройка от счукан  чесън и кисело мляко,смесени с копър.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lubara - Поздрави!
03.03.2013 11:48
http://lubara.blog.bg/turizam/2010/03/25/izmislena-no-proverena-recepta-tochno-za-blagoveshtenie.517794
цитирай
2. hloris - Интересно ми стана защо е нужно това
04.03.2013 22:18
поръсване с морска сол,и чак да отлежи един час....
с каква цел се прави това?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vallazarov
Категория: Рецепти
Прочетен: 167834
Постинги: 71
Коментари: 31
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930