· 3 с.л. зехтин
· 50гр масло
· 3 стръка праз
· 1 глава карфиол
· 1 средно голям морков
· 3 скилидки чесън
· 700 мл зеленчуков бульон
· сол и черен пипер
· 2-3 с.л. крутони
· Ѕ връзка магданоз
Почистете зеленчуците и ги нарежете на по-едри парчета.Запечете моркова и праза на грил -тиган.Отделно загрейте 2-3 с.л.масло в дълбок съд с капак и добавете 2 с.л.зехтин . Запържете скилидките чесън и нарязаният карфиол,Добавете морковите и праза и залейте със зеленчуковият булъон.Покрийте с капака и оставете ястието да се задушава на тих огън за около половин час.Пасирайте получената смес,като добавите 2-3 с.л. краве масло,сол и черен пипер на вкус.Поръсете обилно с магданоз и сервирайте с предварително приготвените крутони от бял хляб.