Постинг
02.04.2015 07:19 -
бабина рецепта за задушен заек
Автор: vallazarov
Категория: Рецепти
Прочетен: 30020 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 02.04.2015 07:21

Прочетен: 30020 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 02.04.2015 07:21
Продукти
-домашен заек /около 1.5 кг. /
-6-7 с.л.. свинска мас/олио/
-. брашно за овалване
- 1 морков,1/2 глава кромид лук,50 гр целина
-1скилидка чесън
- сол и черен пипир на вкус
-1ч.ч. пилешки булъон
За маринатата
-200мл бяло сухо вино
- 1/2 глава лук
- 2 бр. дафинов лист
- 1-2 зърна карамфил
- 1 с.л. винен оцет
Приготвяне
Нарежете месото на парчета с тегло около 150-200 гр. Поставете в дълбок съд
и залейте с приготвената марината.Течността трябва да покрие добре месото.Поставете в хладилник за ололо 2 часа.От време на време обръщайте парчетата.
Извадете и подсушете месото,оваляйте всяко парче в брашното и запържете в сгорещената мазнина до получаване на златиста коричка.Соса от пържеженето деглазирайте с малко вино .Добавете 1/2 ч.ч. булъон или топла вода.Наредете месото в дълбок съд на един ред.Най-добре се получава в съд с дебело дъно покрит с плътен капак.Добавете нарязаните на едро зеленчуци,овкусете с подправките и залейте с деглазираният сос от пърженето,така,че да покрие месото.Ако е необходимо,добавете допълнително топла вода.
Задушавайте на тих огън с плътно покрит капак за около 1-1.5 часа.
Готовото ястие се поднася с картофена салата с пресен лук,а през лятото - с пресни зеленчуци.
-домашен заек /около 1.5 кг. /
-6-7 с.л.. свинска мас/олио/
-. брашно за овалване
- 1 морков,1/2 глава кромид лук,50 гр целина
-1скилидка чесън
- сол и черен пипир на вкус
-1ч.ч. пилешки булъон
За маринатата
-200мл бяло сухо вино
- 1/2 глава лук
- 2 бр. дафинов лист
- 1-2 зърна карамфил
- 1 с.л. винен оцет
Приготвяне
Нарежете месото на парчета с тегло около 150-200 гр. Поставете в дълбок съд
и залейте с приготвената марината.Течността трябва да покрие добре месото.Поставете в хладилник за ололо 2 часа.От време на време обръщайте парчетата.
Извадете и подсушете месото,оваляйте всяко парче в брашното и запържете в сгорещената мазнина до получаване на златиста коричка.Соса от пържеженето деглазирайте с малко вино .Добавете 1/2 ч.ч. булъон или топла вода.Наредете месото в дълбок съд на един ред.Най-добре се получава в съд с дебело дъно покрит с плътен капак.Добавете нарязаните на едро зеленчуци,овкусете с подправките и залейте с деглазираният сос от пърженето,така,че да покрие месото.Ако е необходимо,добавете допълнително топла вода.
Задушавайте на тих огън с плътно покрит капак за около 1-1.5 часа.
Готовото ястие се поднася с картофена салата с пресен лук,а през лятото - с пресни зеленчуци.
Вълнообразно
Няма коментари