Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2012 20:45 - Говеждо месо ,задушено с вино /френска рецепта/
Автор: vallazarov Категория: Рецепти   
Прочетен: 1074 Коментари: 0 Гласове:
0



  

Продукти:

·         500 гр. говеждо месо от бут

·         100 гр.  небелена свинска плешка

·         1 глава кромид лук

·         1 домат

·         1 морков

·         скилидка чесън

·         връзка ароматни треви/мащерка,дафинов лист,магданоз,парче портокалова кора завързани с конец/

·         1с.л. олио

·         60 гр. червено вино

·         Черен пипер

·         Сол

 Говеждото месо се нарязва на малки парчета.Отделно нарязваме  свинското месо, моркова,лука и обеления домат на не много едри кубчета. На дъното на  дълбок съд  поставяме половината от свинското месо, олиото и зеленчуците.Върху този слой нареждаме говеждото месо ,посоляваме  и овкусяваме с  няколко зърна черен пипер.В средата поставяме китката ароматни треви и обелената скилидка чесън.Завършваме с ред от останалото свинско месо,което трябва да е достатъчно за да покрие добре ястието.Задушаваме на тих огън около десет минути.Прибавяме виното,покриваме с алуминиево фолио и печем на леко загрята фурна до готовност.Преди поднасяне  остраняваме връзката ароматни треви и отнемаме част от мазнината.Поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме с  гарнитура от варени картофи.

 



Тагове:   вино,   месо,   задушено,   говеждо,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vallazarov
Категория: Рецепти
Прочетен: 168542
Постинги: 71
Коментари: 31
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930