Продукти:
· 500 гр. говеждо месо от бут
· 100 гр. небелена свинска плешка
· 1 глава кромид лук
· 1 домат
· 1 морков
· скилидка чесън
· връзка ароматни треви/мащерка,дафинов лист,магданоз,парче портокалова кора завързани с конец/
· 1с.л. олио
· 60 гр. червено вино
· Черен пипер
· Сол
Говеждото месо се нарязва на малки парчета.Отделно нарязваме свинското месо, моркова,лука и обеления домат на не много едри кубчета. На дъното на дълбок съд поставяме половината от свинското месо, олиото и зеленчуците.Върху този слой нареждаме говеждото месо ,посоляваме и овкусяваме с няколко зърна черен пипер.В средата поставяме китката ароматни треви и обелената скилидка чесън.Завършваме с ред от останалото свинско месо,което трябва да е достатъчно за да покрие добре ястието.Задушаваме на тих огън около десет минути.Прибавяме виното,покриваме с алуминиево фолио и печем на леко загрята фурна до готовност.Преди поднасяне остраняваме връзката ароматни треви и отнемаме част от мазнината.Поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме с гарнитура от варени картофи.
За постите Постът е въздържание ...
Мариновано печено свинско