1 кг.коприва
5 с.л. растително масло
1 ч.ч.ориз
1 ч.л. червен пипер
Ѕ връзка магданоз
2 с.л. брашно
сол и черен пипер – на вкус
Приготвяне:
Почисената коприва се посолява с морска сол и се оставя да отлежи около час,след което се измива обилно с вода,отцежда се добре и се нарязва.Попарва се с гореща вода за около 2-3 мин.В дълбок съд се кипват 3 ч.ч. вода заедно с растителното масло като последователно се добавят ориза и копривата.Подправя се на вкус със сол ,червен и черен пипер,а по желание – щипка сухо чили или натрошена на едро суха люта чушка. Ястието се задушава на тих огън до готовност на продуктите.Накрая се застройва с размитото в студена вода брашно,оставя се да поври няколко минути и се снема от огъня.Поръсва се със ситно нарязаният магданоз.Поднася се със застройка от счукан чесън и кисело мляко,смесени с копър.