· 500 гр. макарони
· 150 гр. краве масло
· 2 с.л. брашно
· 200 мл. прясно мляко
· 200 гр. натрошено сирене
Макароните се сваряват al dente.Изцеждат се от водата и се заливат със стопеното масло.Половината се растилат равномерно в подходяща тава и се поръсват с натрошеното сирене.Отгоре равномерно се растила останалата част от макароните.От брашното,прясното мляко и останалата част от маслото се приготвя сос бешемел и с него се заливат макароните.Пече се на силно загрята фурна до готовност.Щом порозовеят отгоре се изваждат от фурната и по желание се поръсват с настърган кашкавал.
Като плънка сиренето може да бъде заменено в зависимост от предпочитанията със смес от орехови ядки, стафиди,галета и кафява захар.След запичането макароните се поръсват с ароматизирана с канела захар.
Като вариант макароните могат да се приготвят по описаната технология без плънка и да се поднесът отделно с доматен сос например.
От май 2014 г. на всички новородени в ЕС...
US военен: Ние сме идиоти, Украйна е при...