Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2012 19:37 - Телешко варено
Автор: vallazarov Категория: Рецепти   
Прочетен: 1647 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 15.04.2017 19:38


 image

Продукти:

·         1 кг. телешки джолан

·         5-6 картофа

·         2 скилидки чесън

·         2 дафинови листа

·         2 моркова

·         1 глава кромид лук

·         10 зърна черен пипер

·         Ѕ връзка магданоз

·         1 с.л. подправка за супа

·         Ѕ глава целина

·         1 парче кервиз

·          

Месото се  поръсва от двете страни с  1 с.л. оцет и след половин час се поставя да се вари в 1 л. студена вода .Изчаква се да заври  и с лъжица се  обира пяната.Когато пяната се отстрани к ъм бульона се  добавя бучка захар и нарязаните на едро моркови,кромид лук,целина,кервиз,дафиновият лист скилидките чесън и черният пипер.Вари се на тих огън до пълното сваряване на месото. Когато е готово,от месото се отстраняват  костите и се нарязва на порции.Костният мозък се изважда и заедно с нарязаните на едро картофи  и парчетата месо се връща в бульона.Накрая ястието се овкусява с 1с.л. готова подправка за супа.

Преди поднасяне се поръсва обилно със ситно нарязан магданоз. 



Тагове:   телешко,   варено,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Интересно ми е
05.03.2012 19:46
защо месото се поръсва с оцет преди готвене и каква е ролята на
бучката захар в бульона??благодаря предварително
цитирай
2. vallazarov - .....
05.03.2012 20:38
Киселината ускорява хидролизата на белтъците и мястото става по-крехко и вкусно. Вкусът на моркова се изявява най-пълно, когато при варене във водата се постави бучка захар. Опитайте!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vallazarov
Категория: Рецепти
Прочетен: 168722
Постинги: 71
Коментари: 31
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930