Прочетен: 1647 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 15.04.2017 19:38
Продукти:
· 1 кг. телешки джолан
· 5-6 картофа
· 2 скилидки чесън
· 2 дафинови листа
· 2 моркова
· 1 глава кромид лук
· 10 зърна черен пипер
· Ѕ връзка магданоз
· 1 с.л. подправка за супа
· Ѕ глава целина
· 1 парче кервиз
·
Месото се поръсва от двете страни с 1 с.л. оцет и след половин час се поставя да се вари в 1 л. студена вода .Изчаква се да заври и с лъжица се обира пяната.Когато пяната се отстрани к ъм бульона се добавя бучка захар и нарязаните на едро моркови,кромид лук,целина,кервиз,дафиновият лист скилидките чесън и черният пипер.Вари се на тих огън до пълното сваряване на месото. Когато е готово,от месото се отстраняват костите и се нарязва на порции.Костният мозък се изважда и заедно с нарязаните на едро картофи и парчетата месо се връща в бульона.Накрая ястието се овкусява с 1с.л. готова подправка за супа.
Преди поднасяне се поръсва обилно със ситно нарязан магданоз.
05.03.2012 19:46
бучката захар в бульона??благодаря предварително