Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2012 10:23 - македонски гювеч
Автор: vallazarov Категория: Рецепти   
Прочетен: 948 Коментари: 0 Гласове:
0



 Продукти:

·         500 гр. кълцано телешко  месо

·         1 ч.ч. ориз

·         1ч.ч. прясно мляко

·         1 ч.ч. отцедено кисело мляко3-4 с.л. свинска мас

·         1 морков

·         3 яйца

·         5 – 6 глави кромид лук

·         200 гр. натрошено сирене

·         1 връзка магданоз

·         черен пипер и сол нс вкус

Накълцайте наситно месото.Сгорещете мазнината и задушете една глава лук,ситно нарязаният морков и месото.Щом поомекнат, добавете почистеният и измит ориз и щом се запържи до стъклен вид налейте 200 мл.топла вода,овкусете със солта и черния пипер и задушавайте докато сместа остане на мазнина.Поръсете с нарязаният магданоз.

В подсолена вода кипнете обелените глави лук.Оставете го да поври около  половин минута, след това извадете, внимателно го разделете на люспи и  ги наредете  на дъното на намазана с мас тавичка.Отгоре разпределете равномерно  подготвената смес от месото и ориза и залейте с 300 мл. топъл бульон.Покриите с капак или фолио,като не забрайвяте да го нодупчите на няколко места.Печете в предварително загрята фурна на 200 гр. за около час и половина.Щом ястието се запече,отсранете капака/фолиото/ и залейте със сместа  от яйцата и млякото.Поръсете с натрошеното сирене и печете до зачервяване.Поднесете със  прясна салата.

  




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vallazarov
Категория: Рецепти
Прочетен: 168702
Постинги: 71
Коментари: 31
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930