· 500 гр. кълцано телешко месо
· 1 ч.ч. ориз
· 1ч.ч. прясно мляко
· 1 ч.ч. отцедено кисело мляко3-4 с.л. свинска мас
· 1 морков
· 3 яйца
· 5 – 6 глави кромид лук
· 200 гр. натрошено сирене
· 1 връзка магданоз
· черен пипер и сол нс вкус
Накълцайте наситно месото.Сгорещете мазнината и задушете една глава лук,ситно нарязаният морков и месото.Щом поомекнат, добавете почистеният и измит ориз и щом се запържи до стъклен вид налейте 200 мл.топла вода,овкусете със солта и черния пипер и задушавайте докато сместа остане на мазнина.Поръсете с нарязаният магданоз.
В подсолена вода кипнете обелените глави лук.Оставете го да поври около половин минута, след това извадете, внимателно го разделете на люспи и ги наредете на дъното на намазана с мас тавичка.Отгоре разпределете равномерно подготвената смес от месото и ориза и залейте с 300 мл. топъл бульон.Покриите с капак или фолио,като не забрайвяте да го нодупчите на няколко места.Печете в предварително загрята фурна на 200 гр. за около час и половина.Щом ястието се запече,отсранете капака/фолиото/ и залейте със сместа от яйцата и млякото.Поръсете с натрошеното сирене и печете до зачервяване.Поднесете със прясна салата.