· 1 телешки език
· 1 връзка корени за супа
· 1 глава кромид лук
· 2 с.л. бяло вино
· 20 гр. краве масло
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз.
Измитият език се поставя в кипяща подсолена вода и се вари до полуготовност.Прибавят се връзката корени.обелената глава лук,4-5 зърна черен пипер,1 дафинов лист и се досварява на тих огън.Когато стане готов ,езикът се охлажда в студена вода и се обелва.Нарязва се на филии и се поръсва с кравето масло.От полученият при вареното булъон се отстраняват връзката корени, лука и останалите подправки.Около 200 мл. от булъона се кипва с 2с.л. бяло вино и щом алкохола се изпари се подправя с няколко капки лимонов сок и смян черен пипер и ситно нарязан магданоз..Поднася се студен към нарязания на порции език.Подходяща гарнитура към тази лека вечеря са киселите краставички и варените картофи
КратункоФската мисла vs "Дневник&qu...
Парадигмата на еврейството