Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2012 15:55 - Варен телешки език
Автор: vallazarov Категория: Рецепти   
Прочетен: 3028 Коментари: 0 Гласове:
1



 Продукти

·         1 телешки език

·         1 връзка корени за супа

·         1 глава кромид лук

·         2 с.л. бяло вино

·         20 гр. краве масло

·         1 с.л. ситно нарязан магданоз.

Измитият език се поставя в кипяща подсолена вода и се вари до полуготовност.Прибавят се връзката корени.обелената глава лук,4-5 зърна черен пипер,1 дафинов лист и се досварява на тих огън.Когато стане готов ,езикът се охлажда в студена вода и се обелва.Нарязва се на филии и се поръсва с кравето масло.От полученият при вареното булъон се отстраняват връзката корени, лука и останалите подправки.Около 200 мл. от булъона се кипва с 2с.л. бяло вино и щом алкохола се изпари се подправя с няколко капки лимонов сок и смян черен пипер и ситно нарязан магданоз..Поднася се студен към нарязания на порции език.Подходяща гарнитура към тази лека вечеря са киселите краставички и варените картофи




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vallazarov
Категория: Рецепти
Прочетен: 168690
Постинги: 71
Коментари: 31
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930