Продукти:
· 300 гр .брашно
· 3к.ч. ориз
· 250 гр. овче сирене
· 2 к.ч. олио
· 50 гр. краве масло
· 5 яйца
· 1ч.л. оцет,сол
От брашното, водата , оцета,1 с.л. олио и 1 щипка сол се омесва тесто,което се покрива с кърпа и се остава да отлежи около половин час.Оризът се измива с няколко води,за да се отстрани нишестето и се сварява в подсолена вода.Отцежда се и се смесва с натрошеното сирене.Добавят се разбитите яйца.От тестото се разточват две кори – едната за основа с диаметър по-голям от тавата за печене и втората - с размерите на тавата.Тавата трябва да бъде с такава големина,че дебелината на клина да се запази около един и половина см.Дъното на тавата обилно се омазнява с олио и се растила голямата кора.Крайщата и остават извън ръба на тавата,както при зелник.Покрива се с равномерен пласт от плънката.Обилно се напръсква с мазнина и се покрива с втората кора.Крайщата на първата кора се прегъват навътре и се увиват като венец.Клинът се поръсва с парченцата масло и се пече до зачервяване на умерена фурна.