Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2012 19:07 - Родопски клин /автентична рецепта/
Автор: vallazarov Категория: Рецепти   
Прочетен: 2140 Коментари: 0 Гласове:
1



image

Продукти
:

·         300 гр .брашно

·         3к.ч. ориз

·         250 гр. овче сирене

·         2 к.ч. олио

·         50 гр. краве масло

·         5 яйца

·         1ч.л. оцет,сол

 От брашното, водата , оцета,1 с.л. олио и 1 щипка сол се омесва тесто,което се покрива с кърпа и се остава да отлежи  около половин час.Оризът се измива с няколко води,за да се отстрани нишестето и се сварява  в подсолена вода.Отцежда се и се смесва с натрошеното сирене.Добавят се разбитите яйца.От тестото се разточват две кори – едната за основа с диаметър по-голям от тавата за печене и втората  - с размерите на тавата.Тавата трябва да бъде с такава големина,че дебелината на клина да се запази около един и половина см.Дъното на тавата обилно се омазнява с олио и се растила голямата кора.Крайщата и остават извън ръба на тавата,както при зелник.Покрива се с  равномерен пласт от плънката.Обилно се напръсква с мазнина и се покрива с втората кора.Крайщата на първата кора се прегъват навътре и се увиват като венец.Клинът се поръсва с парченцата  масло и се пече до зачервяване на умерена фурна. 



Тагове:   родопски клин,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vallazarov
Категория: Рецепти
Прочетен: 168654
Постинги: 71
Коментари: 31
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930