Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2012 08:22 - Зеленчукова мусака Фантазия
Автор: vallazarov Категория: Рецепти   
Прочетен: 1153 Коментари: 0 Гласове:
2



        Ш   100 гр.зелен фасул ,

Ш  4 картофа,

Ш  2 тиквички ,

Ш  5 -6 бр.. култивирани гъби ,

Ш  4 - 5 пресни домата ,

Ш  50гр. целина,

Ш  2 моркова ,

Ш  1 голяма глава кромид лук ,

Ш  100мл. олио или зехтин

 

Ш  100 гр.паста „арпа“,

Ш  5 с.л. брашно ,

Ш  2 бр.яйца ,

Ш  200 мл.прясно мляко ,

Ш  100 гр. сирене „Моцарела“,

Ш  щипка босилек

Ш  1 с.л.подправка тип „Вегета“,

Ш  1 кубче зеленчуков бульон,

Ш  30 гр. галета

Ш  50 гр. краве масло

Ш  2 скилидки чесън,

Ш  Ѕ вр. магданоз

Ш  сол и черен пипер – на вкус


Почистените, измити  и дребно нарязани кромид лук,чесън, моркови, целина ,гъби и зелен фасул се задушават в мазнината и малко вода до омекване. Прибавят се  тиквичките и картофите, нарязани на кубчета, и половината от доматите, нарязани на  дребно . Задушават се до омекване, след което се подправят с подправките. Прибавя се отделно сварената в разтвореното кубче бульон арпа. На дъното на намазана с олио и поръсена с галета тава се нареждат филийки от останалите домати и върху тях се разстила на равномерен пласт  сместа. Отгоре се нареждат отново доматени филийки. От яйцата,млякото,брашното и разтопеното масло се приготвя заливка,като  с част от нея се залива мусаката и се пече на силна фурна за около 30 мин.Малко преди края на  печенето се добавя останалата част от заливката,заедно с  нарязаната  на едро моцарела. Пече се до зачервяване.Накрая се поръсва с нарязаният надребно магданоз.

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vallazarov
Категория: Рецепти
Прочетен: 168624
Постинги: 71
Коментари: 31
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930