Ш 4 картофа,
Ш 2 тиквички ,
Ш 5 -6 бр.. култивирани гъби ,
Ш 4 - 5 пресни домата ,
Ш 50гр. целина,
Ш 2 моркова ,
Ш 1 голяма глава кромид лук ,
Ш 100мл. олио или зехтин
Ш 100 гр.паста „арпа“,
Ш 5 с.л. брашно ,
Ш 2 бр.яйца ,
Ш 200 мл.прясно мляко ,
Ш 100 гр. сирене „Моцарела“,
Ш щипка босилек
Ш 1 с.л.подправка тип „Вегета“,
Ш 1 кубче зеленчуков бульон,
Ш 30 гр. галета
Ш 50 гр. краве масло
Ш 2 скилидки чесън,
Ш Ѕ вр. магданоз
Ш сол и черен пипер – на вкус
Почистените, измити и дребно нарязани кромид лук,чесън, моркови, целина ,гъби и зелен фасул се задушават в мазнината и малко вода до омекване. Прибавят се тиквичките и картофите, нарязани на кубчета, и половината от доматите, нарязани на дребно . Задушават се до омекване, след което се подправят с подправките. Прибавя се отделно сварената в разтвореното кубче бульон арпа. На дъното на намазана с олио и поръсена с галета тава се нареждат филийки от останалите домати и върху тях се разстила на равномерен пласт сместа. Отгоре се нареждат отново доматени филийки. От яйцата,млякото,брашното и разтопеното масло се приготвя заливка,като с част от нея се залива мусаката и се пече на силна фурна за около 30 мин.Малко преди края на печенето се добавя останалата част от заливката,заедно с нарязаната на едро моцарела. Пече се до зачервяване.Накрая се поръсва с нарязаният надребно магданоз.